PŘI KOPČENÍ POUŽÍJ TUTO IKONU:

REKLAMY JEDINĚ SEM

hmat

14. července 2007 v 17:08 | já |  smysly

Hmat

Ačkoliv vůně krmiva je klíčovým elementem při vnímání chutnosti, forma ve které je krmení předkládáno je také při výběru důležitá. Ústa jsou velmi hmatově citlivá a odpovídají za cit v ústech nebo texturu toho, co má být pozřeno. Obecně platí, i když existují výjimky, že psi preferují vlhké nebo polovlhké krmivo před suchým krmením, konzervované krmení mají rádi stejně jako čerstvě vařené krmení a vařené krmení jako syrové.
Vztaženo k sensorickým vlastnostem je, že teplota krmení je vnímána adaptovanou formou hmatových receptorů. Psi nemají rádi chladné krmení a krmení, které je zkrmováno přímo po uskladnění v ledničce je pro ně nechutné. Když nabídneme krmení různých teplot, psi preferují teplé krmení. Všechna krmení musí mít nejméně pokojovou teplotu, abychom předložili psu voňavé krmení, na které se těší.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama